واردات مرغ ممنوع شد/ خرید نامحدود مرغ مازاد مرغداران

واردات مرغ ممنوع شد/ خرید نامحدود مرغ مازاد مرغداران
قائم‌مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت،معدن و تجارت از تمهید جدید دولت برای ممنوعیت واردات مرغ به منظور حمایت از تولیدکنندگان خبرداد و گفت: مرغداران نگران مرغ مازاد تولیدی خود نباشند.
حسین مدرس خیابانی در گفتگو با مهر گفت: دولت با تمام قدرت و در سطح گسترده‌ای از 31 استان کشور، کل مرغ مازاد مرغداران را خریداری کرده و محدودیتی در این زمینه ندارد.
قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه دولت برای خرید مرغ مازاد از مرغداران برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده است، افزود: بر اساس توافقاتی که در گذشته از سوی دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و بازرگانی سابق مبنی بر تولید در سقف ظرفیت مرغداری‌ها به عمل آمده بود،‌ هم اکنون  میزان تولید مرغ و جوجه‌ریزی در سقف ظرفیت انجام شده و بدیهی است که بعد از ماه رمضان و کاهش نسبی تقاضا، در بسیاری از استان‌های کشور مرغ مازاد بر نیاز وجود دارد.
جزئیات برنامه جدید دولت برای حمایت از مرغداران
وی تصریح کرد: دولت از دو سال قبل، سازوکاری را برای تنظیم بازار مرغ در کشور تعیین کرده و بر مبنای آن عمل می‌کند، به این معنا که در  آن سازوکار، زمانی که قیمت مرغ از کف نرخ حمایت از تولید پایی‌ تر می‌رود، دولت وارد عمل شده و مرغ مازاد مرغداری‌ها را ‌جمع‌آوری و ذخیره‌سازی می‌کند و در مقابل، ‌در ایام پرتقاضا آن را توزیع می‌کند.
به گفته مدرس‌خیابانی، هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از دولت برنامه‌ای کامل و جامع را برای حمایت از مرغداران و مصرف‌کنندگان در بازار اندیشیده که بر اساس آن، علاوه بر خرید مرغ مازاد از مرغداران، در حال ‌رایزنی‌ با سازمان توسعه تجارت است تا بتوان بر روی صادرات مرغ مازاد بر نیاز داخلی برنامه‌ریزی کند؛ به این معنا که علاوه بر در نظر گرفتن کارکرد ذخیره‌سازی مرغ مازاد برای ایام پرتقاضا در بازار داخلی که به نوعی کارکرد بازرگانی داخلی به شمار می‌رود، کارکرد توسعه بازارهای صادراتی را نیز لحاظ کرده است.
به اعتقاد وی، حیف است کشوری همچون ایران که دارای ظرفیت‌های بالقوه و بالفعلی در صنعت مرغ است، نتواند در بازارهای اطراف خود به ویژه بازار 1.5 میلیون تنی خلیج‌فارس حضور فعال نداشته باشد.
خرید هر کیلوگرم مرغ به قیمت 2900 تومان از مرغداران
قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این وزارتخانه به نمایندگی از دولت در جهت حمایت از صنعت طیور و مرغداری وارد عمل شده است، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه به صورت گسترده، کل مرغ مازاد بازار را جمع کرده و با بسیج کردن نمایند‌گی‌های شرکت پشتیبیانی امور دام و سازمان‌های بازرگانی استانها، مرغ مازاد هر استان را به قیمت هر کیلوگرم 2900 تومان در جهت حمایت از تولید خریداری می‌کند.
وی اظهار داشت: هیچ محدودیتی در خرید مرغ مازاد نیست و این امر تا زمانی ادامه خواهد یافت که قیمت مرغ در بازار به نفع تولیدکنندگان به تعادل برسد و مرغداران ضرر نکنند و در مقابل، انگیزه برای جوجه‌ریزی در دوره‌های آتی نیز افزایش یابد.
مدرس‌خیابانی یکی دیگر از تمهیدات دولت برای حمایت از مرغداران را توزیع گسترده نهاده‌های طیور از جمله ذرت، جو و کنجاله سویا دانست و گفت: این نهاده‌ها به قیت تعادلی توزیع می‌شود.
واردات مرغ ممنوع شد
به گفته وی،‌ همزمان با تمهیدات مذکور، واردات هرگونه مرغ به کشور ممنوع شده است، چراکه با توجه به ظرفیت‌های مازاد کشور و نیز تولید بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، واردات ممنوع شده تا بازار مرغ از طریق تولید داخلی تامین نیاز شود.
مدرس‌خیابانی افزود: همچنین به محض تامین یارانه صادراتی، مشوق صادراتی برای ارایه به مرغداران تخصیص خواهد یافت تا صادرات رونق گیرد و علاوه بر حمایت از تولید،‌ صادرات نیز مورد توجه قرار گیرد.
قائم‌مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: همچنین با اجرای سیستم یکپارچه‌سازی تولید، نسبت به کاهش قیمت تمام‌شده مرغ اقدام خواهد شد که البته این اتفاق هم اکنون رخ داده است و این سیستم باعث شده تا قیمت تمام‌شده مرغ نیز کاهش یابد.
وی ادامه داد: این موضوع در بخش عمده‌ای از واحدهای تولیدی شروع شده است، البته باید توجه داشت که شاه‌بیت صادرات، کاهش قیمت تمام‌شده است که حداقل بتوان با رقبایی همچون ترکیه و برزیل رقابت کرد.
هیچ مرغداری نگران مرغ مازاد خود نباشد
این مقام مسئول در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: هیچ مرغداری نباید از داشتن مرغ مازاد  نگران باشد، چراکه شرکت پشتیبانی امور دام به صورت گسترده، کار خرید را آغاز کرده است و هر جا مرغ مازاد وجود داشته باشد، باید در چارچوب استاندارد و ضوابط این شرکت خریداری شود.
وی خطاب به تولیدکنندگان و مرغداران گفت: هرجا احساس شد که نمایندگان شرکت پشتیبانی امور دام از خرید خودداری می‌کنند، باید مراتب به وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های بازرگانی استانها اطلاع داده شود، چراکه این شرکت مکلف است که مرغ مازاد را با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار خریداری کند.
مدرس‌خیابانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر قیمت مصرف‌کننده مرغ نیز گفت: قیمت برای مصرف‌کننده نیز مصوب شده است؛ به این معنا که وقتی قیمت کف تولید بسته می‌شود، رنج قابل دفاعی وجود دارد که سقف آن، قیمت مصرف‌کننده است. همانطور که در ایام ماه رمضان نیز برای حمایت از مصرف‌کننده خرید مرغ از بازار از سوی مباشران دولت متوقف شد تا بتوان مازاد تقاضا را پاسخ داد؛ اما به هرحال سقف قیمت رعایت شده و در محدوده قابل قبول بود.
وی تاکید کرد: خرید مرغ مازاد محدودیتی ندارد و هرچقدر باشد، خریداری می‌شود. به هرحال هم اکنون رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقطع فعلی رویکرد حمایت از تولید است که باید قیمت را به حالت تعادلی برسانیم تا تولید، دچار ضرر و زیان نشود.
دو شیوه خرید مرغ مازاد مرغداران
وی در تشریح روش‌های خرید مرغ مازاد مرغداران به دو روش پرداخت نقدی و تهاتر با نهاده‌های طیور با قیمت تعادلی اشاره کرد و گفت: هم اکنون خرید شرکت پشتیبانی امور دام به صورت خرید تهاتری با نهاده‌های طیور صورت می‌گیرد و البته روش دیگر هم، خرید مستقیم با پرداخت نقدی است که محدودیتی در این زمینه نیست.
مدرس‌خیابانی تاکید کرد: تنها روش تهاتری مورد استفاده قرار نمی گیرد و بنا به نظر مرغداران، خرید به صورت نقدی هم صورت می‌گیرد. وی اظهار داشت: به ویژه استان مازندران که با مرغ مازاد مواجه است، این کار در حال انجام است.
تسهیلات ویژه برای مرغداری‌های یکپارچه‌سازی شده
مدرس‌خیابانی گفت: برای تبدیل واحدهای مرغداری به مرغداری‌هایی با سیستم یکپارچه، تسهیلات بانکی با نرخ ترجیحی در نظر گرفته شده است؛ چراکه احساس می‌کنیم این موضوع یکی از زیرساختهای تجاری است که برای تنظیم بازار پایدار مورد استفاده قرار می‌گیرد، بر این اساس دولت اطمینان می‌دهد که اگر مرغداران اقدام به یکپارچه‌سازی و کاهش قیمت تمام‌شده کنند، در آینده خواهند توانست از مشوق‌های صادراتی بیش از دیگران استفاده کنند.
وی تاکید کرد: البته این منطقی است که اگر قرار باشد در ارایه تسهیلات ترجیحی ارزان قیمت اولویت‌بندی شود، حتما این واحدها در اولویت خواهند بود. در واقع، این واحدها از چند منظر حمایت می‌شوند که عبارت از تامین نهاده‌های طیور، خرید مازاد تولید و پرداخت تسهیلات و یارانه صادراتی هستند.
مدرس‌خیابانی خاطرنشان کرد: برای بخشی از مرغ‌های مازاد، فضای شبکه توزیع مهیا شده است و به بهانه برگزاری نمایشگاه پاییزه و تامین اقلام مورد نیاز دانش‌آموزان، غرف ویژه مواد غذایی به ویژه مرغ دایر شده و در این شبکه، مرغ توزیع می‌شود.
وی تاکید کرد: بیشتر برنامه‌های وزارت صنعت، معدن وتجارت برای حمایت از تولید است و این وزارتخانه بر این باور است که تا زمانیکه تولید، حمایت منطقی و موثر نشود؛ مصرف‌کننده مورد حمایت پایدار واقع نمی‌شود. بنابراین حمایت پایدار از مصرف‌کننده در گرو حمایت از تولید است.
 
نظرات شما
  •  

    صفائیان-مرغدار گفت : ۹۰/۰۶/۱۹

    یکی از برکات ادغام وزارتخانه ها این بود که هر کس به خودش اجازه میده در هر موردی اظهار نظر کنه. خوب ما هم میکنیم کی به کیه.اولیش اینکه در مورد سمت این مدیران تازه به دوران رسیده فکر عاجلی بشه تا بیای بفهمی یارو چکاره هست خبر اصلی از یادت رفته
    جناب قائم مقام معاونت یا معاون قائم مقام یا هر چی خداوکیلی شما فرق مرغداری با مرقداری رو میدونی؟ اگه میدونستی هیچوقت اینطوری اظهار نظر نمیکردی.مطمئنم که شما نمیدونی خرید مرغ به قیمت 2900 تومان در این شرایط هزینه ای یعنی تعطیلی صنعت مرغداری

    پاسخ...
  •  

    saeed گفت : ۹۰/۰۶/۱۹

    بزک نمیر بهار میاد

    پاسخ...
  •  

    قد قدی گفت : ۹۰/۰۶/۱۹

    با سلام و احترام مخصوص محضر مسئولین دلسوز و آگاه مرتبط با امر مرغ و کشتارگاه جهت اطلاع خوانندگان عرض کنم که در یک معیار 100 تنی مرغ که باهزار قر و فر و بدبختی و(؟) که احیانا بتوانید به وزارت محترم بازرگانی بفروشید
    اولا از قرار هر کیلو مرغ تا قیمت تمام شده و تفاوت آن با 2900 تومان مصوب حداقل 200 تومان ضرر است تازه نهاده های معوض هم به قیمت روز بازار از قرار کنجاله هر کیلو 25 تومان ضرر و ذزت 20 تومان سود دارید که در نهایت با محاسبات حقیر که البته با چرتکه آقایانو رجال سنخیت ندارد سرجمع از بابت هر 100 تن بیش از 16 میلیون تومان سرجمع باید ضرر کنید حال محکوم به فنائید مگر آنکه سیستم کشتارگاه یا مرغداری مربوطه را جهت ظاهر سازی و یا پول شوئی و اخذ وام های آنچنانی با کمک پسر عموها و یا دوستان مسئولتان ایجاد نموده باشید.
    در هر حال بابت زحمات مسئولین امر جهت اعلام قیمت خرید 2900 تومانی و معوض ذرت و کنجاله گرانتر از بازار بسیار ممنونیم.
    عرایض بنده هم قدقدی بیش نبود که به محض رسیدم به شک قبل از کشتار خود به خود خفه خواهد گردید.

    پاسخ...
  •  

    مرغدارآملی گفت : ۹۰/۰۶/۱۹

    آقای معاون!وقتی قیمت خرید تضمینی شما زیر قیمت تمام شده است چگونه از تولید کننده حمایت می کنید؟چطور در آمریکا برای حمایت از گندمکارا ن گندم مازاد به دریا ریخته میشود ولی در ایران که هفتمین تولید کننده مرغ دردنیا است مرغ وارد میشود تا تولید کننده نابود شود؟چطور شما پیش بینی این افزایش تولید را نمیکردید؟به چه دلیل اتحادیه وارد کنندگان اینچنین مورد حمایت شما واقع شد؟امیدواریم تعیین قیمت تضمینی خرید مرغ درجهت حمایت واقعی از تولید با حضور نمایندگان اتحادیه مرغدارن صورت گیرد .

    پاسخ...
  •  

    باقریان-مازندران گفت : ۹۰/۰۶/۲۰

    جناب آقای معاون –حسین خان- احسن ،احسن . چه نطق قرایی ایراد فرمودید!! حتماً شنیدید که میگند دو صد گفته چون نیم کردار نیست،یا باحلوا حلوا دهن شیرین نمیشه، فکر نمی کنید مصداق این ضر ب المثل ها شدید.شما که این همه هنرمند بودیدتا حالا کجا بودید!

    پاسخ...
  •  

    امين گفت : ۹۰/۰۶/۲۰

    هوالرزاق
    باسلام خدمت معاون وزير
    به قول دوستان عجب نطق قرايي فرموديد بنده كه يك جوان بيكار بودم با گرفتن وام اقدام به اجاره يك باب مرغداري 10 هزارتائي جهت اشتغال خود و حداقل 2 الي 3 نفر نمودم كه متاسفانه در عرض دو دوره بخاطر قيمت پائين مرغ تمام سرمايه ام بر باد رفت و درحال حاضر خودم ماندم با پانزده ، بيست ميليون بدهي . حال از شما معاون محترم سوال مي كنم بنده با اين بدهي كه از سياست هاي غلط (؟) گريبان بنده را گرفته چه كنم . انشاءا... خداوند با اين همه تلاشي كه در جهت رفاه مرغداران انجام در اين دنيا و آن دنيا پاداش نيك عطا بفرمايد

    پاسخ...
  •  

    امين گفت : ۹۰/۰۶/۲۰

    بنام خدا
    با سلام جهت اطلاع معاون وزير عرض شود كه بنده با توجه به اينكه مرغداري اجارهاي دارم امروز كه مورخه 20/6/90 مي باشد مرغ خود را با قيمت 100 تومان ذير في كه 1750 تومان مي باشد فروخته ام . خداوند به همه شما جزاي خير دهد كه با سرنوشت مرغداران اين طور بازي مي كنيد.

    پاسخ...
  •  

    دکتر رحمانی گفت : ۹۰/۰۶/۲۰

    ایشالا (؟) تا چند وقته دیگه همه مرغداران رو بشت میله های زندان میبیند اقایان نا مسول شما به فکر این هستید بگید این ماه نرخ تورم بایین اومده حالا بذار مرغدار بدرش دراد که داره واسه مملکت تولید میکنه

    پاسخ...
  •  

    قادری گفت : ۹۰/۰۶/۲۰

    به خدا قسم این کارها همه از روی دانسته انجام میشود.تا این صنعت کاملا" خصوصی هم زمینگیر شود.تا بعضی ها به منافع خود برسند .بطور متوسط هر خانوار ایرانی درماه 20 کیاو مرغ هم مصرف کند.واز قرار کیلویی200تومان گرانتراز قیمت2950تومان آقایان باشد.میشود درماه4000تومان.حالا همین کیلویی200تومان در واحد مرغداری من که حدود 130تن مرغ تولید یک دوره است.میشود26میلیون تومان حالا خودتان قضاوت کنیدکه ایا این واقعا" حمایت از مصرف کننده است یانابودی این صنعت (با امید بیداری همه وجدانهای خاموش)

    پاسخ...
  •  

    arab گفت : ۹۰/۰۶/۲۱

    نظر من به عنوان یک مرغدار این است که مرغدارها باید یک سال مرغ پرورش ندهند که شاید مسئولین قدر این مرغداران زحمت کش را بدانند ویک فکر اساسی کنند که واقعا سخت شده با شرایط مرغداری

    پاسخ...
  •  

    حسینی-مرغدار گفت : ۹۰/۰۶/۲۱

    وقتی نطق بسیار قرای جناب معاون رو خوندم واقعا به آینده صنعت مرغداری که بزرگترین صنعت از لحاظ گردش مالی در کشور می باشد امیدوار شدم!!چون متوجه شدم ایشون برای تهیه چنین نطق پرمایه ای چقدر متحمل زحمت شده اند وحتما از چند تا استاد انشا نویسی مشاوره گرفتند و کلی هم هزینه کرده اند

    پاسخ...
  •  

    بهنام گفت : ۹۰/۰۶/۲۱

    جناب آقای قائم‌مقام معاونت بازرگانی داخلی ، آخر کشور ما،مردم ما و همه و همه تا کی باید چوب چنین سیاست ها ،برنامه های غلط دولت مردان در بخشهایی را که در آن تخصص و مهارتی ندارند رو بخوره. سیر از گرسنه و سواره از پیاده خبر نداره

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com