مرغداری‌های غیرمجاز کانون بیماری‌های طیور

مرغداری‌های غیرمجاز کانون بیماری‌های طیور
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: عدم رعایت ضوابط بهداشتی در واحدهای مرغداری غیرمجاز این واحدها را تبدیل به کانون‌های اولیه بسیاری از بیماری‌ها در طول سال کرده است.
بیژن دهقانی در دومین جلسه کمیته اجرایی طیور استان کرمان گفت: یکی از عوامل بروز و شیوع انواع بیماری‌های طیور واحدهای پرورش طیور غیرمجاز هستند.
وی سهم مرغداری‌های غیرمجاز را در بخش تولید و ایجاد اشتغال ناچیز اما در گسترش بیماری‌ها قابل ملاحظه دانست و خاطر نشان کرد: عدم رعایت ضوابط بهداشتی در واحدهای مرغداری غیرمجاز، این واحدها را تبدیل به کانون‌های اولیه بسیاری از بیماری‌ها در طول سال کرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: ساماندهی واحدهای غیرمجاز پرورش طیور در راستای کاهش بیماری‌های طیور استان و حمایت از واحدهای دارای شرایط بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: عدم رعایت ضوابط بهداشتی و امنیت زیستی در یک واحد کوچک غیرمجاز می‌تواند سبب بروز و گسترش بیماری‌های مذکور در سایر مرغداری‌ها و منطقه شود.
دهقانی ادامه داد: گسترش بیماری مذکور به واحدهای بزرگ می‌تواند، صنعت طیور استان کرمان را با مخاطرات جدی روبه‌رو کند.
وی با بیان این‌که فقط 9 درصد جوجه‌ریزی مرغ گوشتی استان کرمان در واحدهای با ظرفیت کمتر از پنج هزار قطعه صورت می‌گیرد، گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری خوبی که طی سال‌های اخیر در صنعت طیور استان کرمان صورت گرفته، حذف مراکز با ظرفیت کم و فاقد شرایط بهداشتی تاثیر مهمی در تولید استان ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان یکی از مشکلات صنعت طیور استان را قرار گرفتن مزارع پرورش طیور در کنار مزارع کشاورزی دانست و عنوان کرد: استفاده از کود مرغی بدون اتمام فرایند فرآوری آن در مزارع کشاورزی از جمله باغات پسته می‌تواند سبب ورود انواع بیماری‌های طیور از سایر نقاط کشور به استان شود.
وی ادامه داد: از تمام افرادی که قصد پرورش طیور در کنار مزارع کشاورزی را دارند، درخواست داریم از کودهای فرآوری شده، استفاده کنند.
آمنه زینلی دبیر کمیته اجرایی طیور استان کرمان هم گفت: دومین جلسه کمیته اجرایی استان کرمان با هدف بررسی میزان وضعیت واحدهای مرغداری غیرمجاز، بررسی میزان جوجه‌ریزی و تلفات طیور گوشتی و پیگیری راه‌اندازی سامانه صدور مجوز جوجه‌ریزی توسط اتحادیه مرغداران استان کرمان تشکیل شده است.
وی افزود: در این جلسه پس از طرح و تبادل نظر کارشناسی مقرر شد از صدور مجوز برای مراکز پرورش زیر پنج هزار قطعه که شرایط بهداشتی لازم را ندارند، خودداری شود.
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: همچنین طرح ساماندهی مراکز پرورش طیور با ظرفیت بین پنج تا 10 هزار قطعه نیز در دستور کار آینده این کمیته قرار گرفت.
زینلی خاطر نشان کرد: طبق اعلام اتحادیه مرغداران استان سامانه صدور مجوز جوجه‌ریزی توسط این اتحادیه به‌زودی در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان و سیرجان راه‌اندازی می‌شود.

 
نظرات شما
  •  

    علی اسدالهی گفت : ۹۲/۰۵/۰۹

    شما که لا لایی بلدی چرا خوابت نمی بره. شما که مسئول هستی .الان هم فهمیدی یکی از دردهای مرغداران بدبخت چیهچرا مان این کار نمی شی

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com