قیمت بیشتر از ۷۰۰۰ تومان برای مرغ منصفانه نیست

قیمت بیشتر از ۷۰۰۰ تومان برای مرغ منصفانه نیست
وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌های این وزارتخانه برای پایین آوردن قیمت مرغ در بازار خبر داد و در عین حال گفت: قیمت متعارف مرغ کیلویی ۷۰۰۰ تومان است و بیش از آن منصفانه نیست.
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چرا علیرغم وجود صادرات مرغ این محصول کیلویی 8 هزار تومان عرضه می‌شود که تولید‌کننده و مصرف‌کننده هر دو ناراضی هستند، آیا به نظر شما گرانی مرغ به دلیل قیمت تمام شده بالا و آن هم ناشی از واردات سالانه 7.5 میلیون تن خوراک دام و طیور نیست؟ اگر چنین است چرا بخش زیادی از زمین‌های کشور به کشت محصولات صیفی و سبزی که مصرف آب بالایی دارند اختصاص می‌دهید؟ چه لزومی دارد که کشور جایگاه سوم و چهارم تولید خربزه و هندوانه دنیا را داشته باشد اما در تولید محصولات استراتژیک وابسته باشد؟ برنامه جنابعالی برای کاهش وابستگی به محصولات استراتژیک چیست؟
حجتی پاسخ داد: مرغ در میادین میوه و تره‌بار کیلویی 6980 تومان است و به وفور وجود دارد. شرکت پشتیبانی امور دام هم آماده است تا مرغ منجمد کیلویی 5500 تومان به همه تعاونی‌ها تحویل دهد که در میادین میوه و تره‌بار به قیمت 5900 تومان عرضه می‌شود.
صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی درباره توزیع مرغ ارزان در میادین میوه در حالی بیان می‌شود که بسیاری از مردم دسترسی آسان به چنین جایگاه‌های عرضه‌ای به ویژه در شهرستان‌ها ندارند و مرغ را از مغازه‌ها کیلویی 7800 تا 8000 تومان خریداری می‌کنند.  سال گذشته بر اساس قانون تجمیع وظایف کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه مسئول تنظیم بازار محصولات کشاورزی شد البته وزیر جهاد کشاورزی در ادامه اظهار داشت: که قیمت متعارف مرغ کیلویی 7000 تومان است و بیش از آن منصفانه نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بر اساس طرح‌های اقتصاد مقاومتی برنامه افزایش تولید کنجاله و ذرت که خوراک دام هستند را دارد، گفت: درست است که طرح افزایش محصول ذرت را که خوراک دام است در نظر داریم اما با توجه به شرایط منابع آب و خاک کشور در این محصول به خودکفایی نخواهیم رسید.
در تکمیل صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی، بخشنده معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: ذرت محصولی با مصرف آب بالا و بسیار حساس به شوری است. در خوزستان طرح 550 هزار هکتاری را توسعه می‌دهیم که بخشی از آن به کشت ذرت اختصاص می‌یابد.
وی افزود: مصرف سالانه ذرت در کشور 6 میلیون تن است که 2.2 میلیون تن آن تولید داخل و 3.8 میلیون تن وارد می‌شود و طی 5 سال آینده مصرف ذرت کشور به 9 میلیون تن خواهد رسید.
بخشنده ادامه داد: با همکاری تحقیقات کشاورزی و معرفی رقم جدید با مصرف آب کمتر به دنبال این هستیم که در آینده 50 درصد نیاز به ذرت را در داخل تولید کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چه لزومی دارد محصولات با مصرف آب بالا مانند گوجه‌فرنگی به جای محصولات استراتژیک کشت شود،‌ گفت: گوجه‌فرنگی که در بوشهر کشت می‌‌شود نمی‌توان به جای آن گندم کاشت. درصدد هستیم که این محصولات را گلخانه‌ای کنیم که در این صورت 10 هزار هکتار از اراضی زیر کشت در این استان آزاد می‌شود و می‌توانیم این زمین‌ها را به کشت محصولاتی که مورد نیاز است اختصاص دهیم.
وی افزود: البته جایگزینی محصولات دیگر هم ساز و کارهای خود را می‌طلبد چرا که نمی‌توان کشاورز را مجبور به کشت محصولی خاص کرد.
صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی در حالی مطرح می‌شود که سالانه 5.5 میلیون تن گوجه‌فرنگی تولید می‌شود و بخش عمده‌ای از صادرات بخش کشاورزی را سبزی و صیفی تشکیل می‌دهد. این محصولات در سراسر کشور کشت می‌شوند و کارشناسان معتقدند که بخش زیادی از این زمین‌‌ها قابلیت جایگزینی کشت محصولات دیگر را دارد. گوجه‌فرنگی 8 هزار مترمکعب مصرف آب دارد در حالی که محصولاتی مانند گندم و جو کمتر از یک سوم این میزان آب مصرف می‌کنند.
وزیر جهاد کشاورزی در توجیه واردات خوراک دام گفت: البته این بد نیست که ما محصولات را دوباره صادر کنیم (re export) کشور دوبی بخش زیادی از درآمد خود را از این طریق به دست می‌آورد. اساس تجارت دنیا همین است و حتی چین هم با رشد اقتصادی بالایی که دارد چنین کارهایی را انجام می‌دهد.
وی افزود: ما با واردات خوراک دام و طیور با تولید مرغ، ارزش افزوده ایجاد می‌کنیم و آن را به بازارهای دنیا صادر می‌کنیم.

 
نظرات شما
  •  

    فرزان گفت : ۹۳/۱۲/۰۵

    جناب وزير أيا مرغ كيلويى 7000 تومن براى توليد كننده ميتواند توجهى اقتصادى داشته باشد با هزينه هاى بالاى توليد كه در حال افزايش است و رشد قيمت نهاده ها جوجه 2000 تومن وبقيه مشكلات موجود يعنى مرغ زنده بايد به قيمت 4800 تومن عرفى كه نقدى ان به 4600 تومن برسد كه در حال حاضر مرغدار با هزينه هاى موجود اگر دچار تلفات غير متعارف نشود و توليد خوبى داشته باشد تازه با اگر و اما به سرمايه ريزى خود شايد برسد بنابراين با اين قيمت انگيزه اى براى مرغدارى نمى ماند مگر واسطه ها حذف شوند وباعث سودى براى مرغدار شود

    پاسخ...
  •  

    مرغدار گفت : ۹۳/۱۲/۰۷

    اقای وزیر اون روزی که مرغ 5200 بود شما کجا بودید که حالا میایید میگید قیمت عرف مرغ باید 7000تومان باشه صنعت مرغ رابیچاره کردید دم از تعزیرات میزنید اما با دلالهای مرغ هیج کاری ندارید مامرغدارها رابه خاک سیاه نشوندید

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com