ضعف همکاری منطقه ای عامل افزایش ابتلا به تب مالت در غرب کشور است

ضعف همکاری منطقه ای عامل افزایش ابتلا به تب مالت در غرب کشور است
محمود رضا رسولی ظهر چهارشنبه در سومین همایش منطقه ای بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان با محوریت بیماری تب مالت در همدان با اشاره به اینکه مشکل بیماری تب مالت جهانی بوده و فقط مربوط به ایران نیست، اظهار داشت: ۱۷ کشور در دنیا موفق به ریشه کنی این بیماری شده اند اما سالانه ۵۰۰ هزار نفر در دنیا به تب مالت دچار می شوند و ۶۴ درصد کشورها برای این بیماری برنامه کنترلی دارند.
وی با بیان اینکه میزان شیوع بیماری در سال گذشته به ۲۰ هزار نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در کشور رسید، بیان داشت: بیماری تب مالت در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۸۹ با افزایش ۶۳ درصدی مواجه شد.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه استان های غربی و شمال غرب مستعد افزایش بیماری تب مالت هستند، بیان داشت: بیماری بروسلوز به راحتی قابل کنترل و یا ریشه کنی نیست و ضعف همکاری بین بخشی و منطقه ای یکی از علل افزایش بیماری تب مالت در منطقه غرب است.
رسولی با اشاره به اینکه در مورد کنترل بیماری تب مالت در منطقه غرب نباید بطور جزیره ای عمل شود، بیان داشت: علت تشکیل همایش منطقه ای تب مالت در همدان افزایش هماهنگی بین بخشی و منطقه ای برای کنترل این بیماری است.
پرداخت غرامت به دامداران و اجرای طرح گام به گام بروسلوز از جمله راهکارهای کنترل بیماری تب مالت است
وی با بیان اینکه بروسلوز برای کنترل نیاز به بودجه دارد، بیان داشت: پرداخت غرامت به دامداران و اجرای طرح گام به گام بروسلوز از جمله راهکارهای کنترل بیماری تب مالت است.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان واکسیناسیون را تنها وسیله برای کنترل بیماری تب مالت عنوان کرد و ادامه داد: عدم امکان واردات واکسن به کشور، عدم تامین واکسن، تنوع گونه میکروب و میزبان و محدودیت پوش ایمنی واکسن، مشخص نبودن میزان شیوع در دام های سبک و امکان تغییر الگوی بیماری همه از جمله عوامل تاثیر گذار بر شیوع بیماری تب مالت است.
رسولی امکان تغییر الگوی بیماری، کوچ دام عشایر، یکسان نبودن نحوه و منابع گزارش گیری در استان ها، موقعیت جغرافیای کشور و استان همدان و عدم وجود سایت های همسان را از دیگر مشکلات در شیوع بیماری تب مالت عنوان کرد.
وی گفت: بی اطلاعی از گونه های بروسلوز در گردش، ضعف تبلیغات و اطلاع رسانی، استفاده از مواد لبنی غیر پاستوریزه  و عدم آموزش پرسنل دامپزشکی و مقاومت باکتری و عدم کنترل دام از دلایل شیوع بیماری است.
وی با بیان اینکه کمبود پرسنل متخصص و نیروی دامپزشکی از دیگر مشکلات است، بیان کرد: طرح کنترل گام به گام بروسلوز در استان همدان تدوین شده است.
شاهد افزایش بیماری تب مالت در منطقه غرب و استان همدان هستیم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این همایش با بیان اینکه موارد تب مالت همیشه در استان همدان زیاد بوده است، گفت: در حال حاضر شاهد افزایش بیماری تب مالت در منطقه غرب و استان همدان هستیم.
حسین عرفانی با بیان اینکه بیشترین میزان بروز بیماری در عشایر است، افزود: کنترل بیماری تب مالت در انسان و دام نیاز به بودجه دارد و هنگامی که واکسیناسیون دام به طور متوالی دنبال شده میزان بیماری کاهش یافته است.
وی وجود دام های کوچ و عدم تامین اعتبار برای اجرای طرح گام به گام بروسلوز را از جمله موارد موثر بر شیوع بیماری عنوان کرد و گفت: مشخص نبودن میزان شیوع، اسکان عشایر در مناطق صعب العبور و ناکافی بودن کشتارگاه های صنعتی در استان همدان از دیگر عوامل موثر بر بیماری تب مالت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی دیگر از دلایل شیوع بیماری را عدم کیفیت محصولات لبنی عنوان کرد و افزود: قیمت مواد لبنی باید با توجه به اقتصاد خانواده تعیین شود تا افراد به استفاده از مواد لبنی پاستوریزه روی بیآورند.
عرفانی نبود سیاست های منطقه ای را دلیل افزایش بروسلوز دانست و ابراز داشت: هیچ گونه کانون آنفولانزای مرغی در استان همدان وجود ندارد.
وی از افتتاح آزمایشگاه مولکولی در همدان خبر داد و گفت: با افتتاح این آزمایشگاه آزمایش هایی مانند آنفولانزا به راحتی انجام می شود.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com