سکته ناقص صنعت پرورش مرغ اورامانات

سکته ناقص صنعت پرورش مرغ اورامانات

شهرستان جوانرود به واسطه دارا نبودن شهرک صنعتی و کارخانه های تولیدی در حوزه تولید استان و در مقایسه با بسیاری از شهرستانها در جایگاه پایینی قرار داشته و شاید معطوف شدن تمامی توجهات به توسعه صنعت گردشگری و تجارت در جوانرود در این راه بی تاثیر نبوده است.
عدم توسعه شهرستان در زمینه صنایع تولیدی با وجود پیشرفت فوق العاده شهرستان جوانرود در مبحث گردشگری و تجارت، باعث شده است تا بسیاری از نیروهای خلاق و توانا از صنایع تولیدی فاصله گرفته و خود را به بازارهای تجارت و دیگر اموری برسانند که بیشتر با مبحث گردشگری مرتبط است.
از سوی دیگر نبود کارگاه های کوچک صنعتی و سرمایه گذاری های ثابت در این زمینه در شهرستان نیز بخش دیگری از مشکلات فقدان صنایع تولیدی در این شهرستان بوده است.
نبود سرمایه گذاری در بخش صنایع تولیدی متوسط و بزرگ باعث شده است که نیروی کار توانا در شهرستان جوانرود جذب بازار تجارت در بازارچه مرزی و یا کارگاه های کوچک زود بازده مثل کارگاه های ساخت درب و پنجره، کابینت، وسائل خانگی چوبی و فلزی و صنایع دستی از جمله کلاش (گیوه) بافی، فرش بافی، خیاطی، پرورش دام طیور، کشاورزی، طرح های پرورش ماهی، مرغ بومی، مرغداری ها و گاوداری های و ... شوند.


زنجیره به هم پیوسته مشکلات واحدهای تولیدی
لطیف فرخی مدیر کارخانه تولید خوراک دام و طیور ضمن تاکید بر نبود بازار خرید برای تولیدات این کارخانه به واسطه مشکلات و غیر فعال بودن اکثر واحد های پرورش مرغ (مرغداری) اظهار داشت: هم اکنون در شهرستانهای اورامانات در حدود 420 واحد پرورش مرغ (مرغداری) وجود دارد که در هر شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی تنها حدود ده واحد از این مرغداری ها که حدود ده درصد از میزان کل مرغداری ها را تشکیل می دهند فعال هستند.
وی افزود: این امر باعث رکود در فعالیت ما شده و این کارخانه به صورت نیمه وقت فعالیت می نماید. در صورتی که اگر بین  چهل تا پنجاه درصد این واحدهای پرورش مرغ فعال بودند نه یک کارخانه بلکه چندین کارخانه دیگر نیز می توانست راه اندازی شده و دارای توجیه اقتصادی نیز می بود.
این تولید کننده خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه فروش و دسترسی به بازارهای خرید، قطع صادرات تولیدات ما بود که ما در سال گذشته امکان آن را داشتیم، اما امسال این امر با مشکلاتی همراه شده و این امکان مهم را از دست دادیم. از سوی دیگر مشکلات فراوان واحدهای پرورش مرغ، ما را با مشکلات فراوانی در عرصه بازار خرید محصولاتمان روبرو ساخته است که با وجود این مسائل کارخانه ما به صورت نیمه وقت فعالیت می کند.
وی تصریح کرد: کارخانه ما به جز موارد ذکر شده با مشکلات دیگری از جمله هزینه های مربوط به تامین برق، آب و ... روبرو است به طوری که مبلغ یکی از فیش های برق کارخانه ما در سال جاری یازده میلیون تومان بود. درخواست ما در این زمینه به مسئولان استانی تعویض اشتراک برق این کارخانه از صنعتی به کشاورزی به عنوان کمکی برای ادامه فعالیت و به صرفه بودن فعالیت کارخانه بود، زیرا این مبالغ برای واحدهای تولیدی که در چنین وضعیتی قرار دارند سنگین خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: به طور قطع حمایت دولت از کارخانه ها و واحدهایی مثل واحدهای پرورش مرغ، از طریق فراهم کردن زمینه های لازم خرید دولتی و ارائه به کشتارگاه ها و نگهداری در سردخانه ها خواهد بود. از این طریق مشکلات واحدهای مذکور حل می شود زیرا اکثر این واحدها در فصل فروش که به دلیل عدم امکان نگهداری طولانی تولید خود مجبور به عرضه به هر قیمتی حتی نرخهای پایین که توجیه اقتصادی برای آنان ندارد، هستند.
وی یاد آور شد: دولت می تواند کمک شایانی با سپردن تسهیلات لازم جهت خرید مواد اولیه تولید به کارخانه ها کند زیرا به عنوان مثال کارخانه تولید خوراک دام و طیور ما برای تهیه ذرت در زمان برداشت محصول در منطقه اورامانات با مشکلات مالی روبرو بوده و مجبور به خرید آن از شهرهای دور مثل بندر عباس که با هزینه هر کیلو نود تومان کرایه حمل و نقل همراه است، می شود. در صورت وجود شرایط مالی خرید در منطقه ما می توانیم حتی قیمت تولید خود را کاهش دهیم.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com