زمینه صادرات فرآورده های دامی 700 تن در سال افزایش یافته است

زمینه صادرات فرآورده های دامی 700 تن در سال افزایش یافته است

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: توسعه قابلیتهای دامپزشکی در کشور زمینه صادرات فرآورده های خام دامی را تا 700 تن در سال افزایش داده است.
علی ‌اکبر حدادزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد با اشاره به دستاوردهای علم دامپزشکی در سطح کشور و به تبع آن استان یزد اظهار داشت: توسعه صادرات فرآورده های خام دامی در سایه پیشتازی دامپزشکی در اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌ سازی دامپزشکی استان محقق شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه دامپزشکی در استان یزد نیز افزود: در استان یزد 53 واحد خدمات دامپزشکی از قبیل بیمارستان دامپزشکی، آزمایشگاه، کلینیک، داروخانه و مرکز مایه ‌کوبی تجهیز و راه‌اندازی شده است.
حدادزاده بیان داشت: در راستای اقدامات دامپزشکی در پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان اقدامات ارزنده ‌ای انجام شده که از نمونه‌های بارز آن می ‌توان به پشگیری از بیماریهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بیماری مهلک تب کریمه کنگو، بیماری هاری، تب مالت و سل اشاره کرد.
وی یکی از دستاوردهای دامپزشکی در حوزه حلیت و سلامت غذا را تصویب قانون نظارت بر صید و ذبح برشمرد و افزود: در تمامی کشتارگاه‌ های دام و طیور استان یزد، یک روحانی به عنوان ناظر ذبح شرعی و یک مسئول فنی بهداشتی حضور دارد که بر کشتار سالانه شش میلیون قطعه طیور و 300 هزار راس دام نظارت شرعی و بهداشتی می ‌کنند.
حدادزاده از دیگر دستاوردهای دامپزشکی در این حوزه به راه ‌اندازی 26 واحد قطعه ‌بندی و بسته ‌بندی گوشت قرمز و مرغ و ماهی که با نظارت بهداشتی دامپزشکی نسبت به استحصال و بسته‌ بندی انواع گوشت بهداشتی و سالم در رستای ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه فعالیت می‌ کنند، اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: همواره سلامت به عنوان یک مولفه تاثیرگذار در پیشرفت جوامع بوده و یکی از شاخص ‌های توسعه پایدار در هر کشور محسوب می‌ شود و با توجه به ارتباط تنگاتنگ دامپزشکی با سلامت جامعه، دامپزشکی یک حلقه مفقوده در بهداشت عمومی در دوران گذشته به شمار می ‌رفت.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد یکی از دستاوردهای مهم دامپزشکی پس از انقلاب را ظرفیت‌ سازی در راستای ارتقاء سطح فنی و تخصصی برای ارائه خدمات اصولی و زیربنایی برشمرد.
حدادزاده خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی تعداد انگشت ‌شماری دکتر دامپزشک در استان فعالیت می‌ کرد اما در حال حاضر بالغ بر 100 نفر دکتر دامپزشک و 200 نفر سایر رده‌ های دامپزشکی در استان مشغول ارائه خدمت به مردم هستند.
وی افزود: دامپزشکی با بهره ‌گیری از نیروهای متخصص و متعهد در حوزه حفظ و صیانت از منابع دامی کشور نیز دستاوردهای عظیمی داشته که از آن جمله می ‌توان به ریشه ‌کنی بیماری مهلک طاعون گاوی که شیوع این بیماری قبل از انقلاب بعضا باعث نابودی 50 درصد ذخیره ژنتیکی دامهای سطح کشور می‌ شد، اشاره کرد.
 

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com