دولت به جای واردات، مجوز صادرات مرغ را اعطا کند

دولت به جای واردات، مجوز صادرات مرغ را اعطا کند

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ گوشتی ایران با بیان اینکه تولید گوشت مرغ در کشور بیش از نیاز برآورد می‌شود، گفت: به جای واردات مرغ گرم از ترکیه و منجمد از برزیل برنامه دقیقی برای صادرات گوشت مرغ مازاد تدوین شود.
محمد یوسفی در گفت‌وگو با فارس، افزود: در حالی که سال گذشته بیش از یک میلیون و 450 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد و پیش‌بینی می‌شود، امسال طبق برنامه یک میلیون و 600 هزار تن مرغ تولید شود، گفت: این ارقام تولیدی هیچ نیازی برای واردات باقی نمی‌گذارد و بر عکس توان صادرات مرغ برای کشور ایجاد کرده که برنامه دقیقی برای صادرات لازم دارد.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ گوشتی ایران افزود: متأسفانه حدود 40 کامیون مرغ گرم از مرز ترکیه وارد شده و بیش از 15 هزار تن مرغ منجمد برزیلی در حال وارد شدن به کشور است، در حالی که مرغ تولید داخل روز به روز در حال کاهش قیمت و بر عکس نهاده‌های تولید و قیمت جوجه یک روزه در حال افزایش است.
یوسفی افزود: جوجه‌ یک روزه نژادهای راس و کاب که در 95 درصد مرغداری‌های کشور استفاده می‌شود، از حدود 550 تومان به 1100 تومان در هر قطعه افزایش پیدا کرده و قیمت دان مرغ حدود 500 تومان رسیده که با ضریب تبدیل 2.2 کیلو مصرف دان یک کیلو گوشت مرغ تولید می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر 30 تا 35 درصد ظرفیت نصب شده مرغداری‌های کشور خالی است و به صورت غیربهینه استفاده می‌شود و به جای پرکردن این ظرفیت متأسفانه اخبار واردات مرغ، مرغداران را دلسرد کرده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ گوشتی ایران تصریح کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده 2 هزار تومان است، در حالی که از مرغداران 1900 تا 2 هزار تومان خریداری می‌شود، اما قیمت مرغ کشته بیش از 3 هزار تومان تمام شده است که قیمت مرغ کشته از مرغداران 2 هزار و 750 تومان خریداری می‌شود.
یوسفی افزود: مرغدار برای هزینه دان مرغ به ازای هر کیلوگرم هزار و 100 تومان پول نقد می‌دهد و قیمت دان هر روز در نوسان است، از طرفی هنوز یارانه‌های سوخت هدفمند نشده، اما هزینه سوخت و حمل و نقل 10 تا 15 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: کرایه هر کیلوگرم ذرت از بندر تا تهران و سایر استان‌ها از 30 تا 32 تومان به 40 تومان افزایش پیدا کرده در شرایطی که هنوز یارانه سوخت حذف نشده و با تغییر سال این افزایش 10 تا 15 درصدی در هزینه‌ها از جمله حمل و نقل ایجاد شده است.
یوسفی در مورد صادرات مرغ که سال گذشته از جانب معاونت امور دام، وزارت جهاد کشاورزی قول داده شد، اما محقق نشده گفت:‌ صادرات مرغ نیاز به برنامه منسجمی دارد که نمی‌توان به محض افزایش تولید به فکر صادرات افتاد و به محض شروع صادرات جلوی آن گرفته شود. زیرا قراردادهای خارجی اگر لغو شود، باید خسارت پرداخت شود.
یوسفی افزود: اگر صادرات برای کشور دارای ارزش است و اهمیت دارد باید توان صادرات مرغداران را تقویت کرد و قیمت تمام شده مرغ ایران بالاتر از برزیل و اروپاست.
وی گفت: برزیل برای واردات دان هر تن 50 تا 60 دلار هزینه نمی‌دهد، از طرفی آنها با توجه به تسهیلات آسان بانکی به راحتی به نقدینگی در گردش دسترسی دارند، اما مرغدار گیلانی برای واردات ذرت از آرژانتین یا برزیل هزینه یاد شده را می‌پردازد از طرفی چون با سیاست‌های انقباضی بانک‌ها مواجه هستند مجبورند برای تهیه سرمایه در گردش به سلف‌خرها، دلال و نزول‌خواران مراجعه کرده و پول و نقدینگی را با هزینه 30 درصد تهیه کنند.
وی افزود: نمی‌توان شعار صادرات داد اما به محض شروع صادرات مرغ روز بعد برای هر کیلوگرم مرغ صادراتی 700 تومان عوارض وضع کرد.
 

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com