دولت برای مازاد تولید برنامه‌ای ندارد

دولت برای مازاد تولید برنامه‌ای ندارد
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران کشور گفت:دولت برای تولید مازاد در کشور برنامه‌ای ندارد،‌سالانه تولید کنندگان افزایش 6 الی 8 درصدی دارند اما هیچ چشم انداز روشنی درباره سود حاصله ندارند.
محمد یوسفی به دلیل نوسان قیمت گوشت مرغ و محصولات پروتئینی در طول سال چیست، اظهار داشت: قانون به درستی اجرا نمی‌شود، زیرا براساس قانون نظام‌ دامپروری و بهره‌پروری باید محصولات پروتئینی و کشاورزی خرید تضمینی شده و یا قیمت تضمینی برای آن در نظر بگیرند.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداری کشور افزود: از سوی دیگر دولت برای تولید مازاد در کشور برنامه‌ای ندارد،‌سالانه تولید کنندگان افزایش 6 الی 8 درصدی دارند اما در مقابل سودی که نصیبش بشود هیچ آینده روشنی ندارند.
وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه‌های تولید را تقویت کند، گفت: افزود: دولت باید علاوه بر قیمت تمام شده حاشیه سودی برای مرغدار در نظر بگیرد همچنین با مشوق‌هایی نظیر جوایز صادراتی برنامه‌ریزی برای صادرات داشته باشد.
یوسفی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های دولت در مورد تعیین تعرفه و میزان واردات و صادرات درست نیست در حال حاضر تعرفه واردات مرغ صفر اما نهاده‌های آن تعرفه‌ بالایی دارد در حالی که هیچ‌جای دنیا چنین روالی معمول نیست.
وی ادامه داد: اگر برای محصولات صنعتی مانند خودرو تعرفه در نظر گرفته می‌شود برای حمایت از تولیدات داخل است اما دولت این سیاست را برای محصولاتی مانند مرغ، شیر و سایر مواد پروتئینی در نظر نمی‌گیرد در حالی که اولویت این محصولات از نظر تأمین امنیت غذایی بیشتر است.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداری کشور افزود: در حال حاضر به دلیل عدم حمایت‌های دولت از این بخش 25 درصد این صنعت خالی و غیر فعال است.
یوسفی گفت: سازمان مستقلی برای تنظیم بازار و تولیدات مرغ وجود ندارد و به تجربه دیده شده طی سالهایی که وزارت بازرگانی و یا حتی وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت تنظیم مرغ را به عهده داشت کاری از پیش نبرده است.
وی پیشنهاد کرد: امکانات و اختیاراتی به اتحادیه‌ها و تشکل‌ها داده شود که در این صورت طی یکسال تنظیم بازار مناسبی در مورد محصولات پروتئینی ایجاد خواهد شد.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداری کشور گفت: مدیریت‌ها و نظارت‌های چرخه تولید تا مصرف نیز مناسب نیست، سالانه 4.5 میلیون تن مواد اولیه و خوراک مرغ و مکمل‌ها و افزودنی‌ها به کشور وارد می‌شود، مرغ با وزن 2.5 الی 3 کیلوگرم به کشتارگاهها فرستاده می‌شود زیرا مرغ‌های سنگین‌تر از 3 کیلوگرم با 150 تومان قیمت پایین‌تر در کشتارگاه‌ها خریداری می‌شود از سوی دیگر افت آن در کشتارگاه‌ها هم پایین است.
وی افزود: در حالی که وزن مناسبی که مرغ باید به کشتارگاهها برود حدود 1.8 تا 2 کیلوگرم است که در این حالت ضریب تبدیل دان از 2.3 به 1.8 درصد تقلیل می‌یابد.
یوسفی افزود: بی‌برنامگی یکی از معضلات اصلی تولید و تنظیم بازار محصولات کشاورزی است که طی سالهای گذشته در کشور موج می‌زند.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداری کشور تصریح کرد: نبودن صنایع تبدیلی و تکمیلی مناسب به طوری که بتواند با قطعه‌بندی مرغ‌ها و نیز کاهش ضایعات و همچنین تبدیل آن به مواد خوراکی پخته در زمان عرضه بالا تب بازار را گرفته و قیمت را متعادل کند، نداریم و به این دلیل طی سال نوسان قیمت در بازار را شاهد هستیم.
 
نظرات شما
  •  

    ضرغامی مرغدار گفت : ۹۰/۰۵/۱۵

    نقش زالو چیست؟
    جناب اقای یوسفی ضمن تشکر از شما به عنوان حامی تولید کنندگان باید عرض کنم مسئله قیمت در صنف مرغداری با وجود واسطه های بیشمار حل نمی شود .در حال حاضر دوگروه کشتارگاه قیمت اعلا م میکنند و در بازار با دونرخ مختلف جهت خرید مرغ تولید کننده ومصرف کننده را گیج کرده اند.
    دلیل این کار سود بیشتر است افرادی مثل زالو گاهی سوار مرغدار زحمتکش هستند گاهی مصرف کنندگان عزیز.
    گاهی اوقات با واردات بی دلیل همه را نابود میکنند.در حال حاضر با وارد کردن مرغ سود خود را میبرند کاری هم به مرغدار بیچاره ندارند .

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com