خطر افزایش قیمت مرغ به دلیل ذخیره سازی نکردن و توقف صادرات

خطر افزایش قیمت مرغ به دلیل ذخیره سازی نکردن و توقف صادرات
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی از توانایی تولید دو میلیون تن گوشت مرغ در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به میزان مصرف گوشت مرغ می توان برای صادرات و ذخیره سازی حدود 200 هزار تن مازاد تولید برنامه ریزی کرد.با این حال وی با اشاره به توقف صادرات و ذخیره سازی نکردن مرغ و کاهش قیمت مرغ به کمتر از نرخ تمام شده نسبت به افزایش قیمت مرغ طی ماه های آینده هشدار داد.
محمد یوسفی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید مرغ در کشور حدود 300 میلیون قطعه جوجه بوده که اگر همه این ظرفیت فعال شود، می توان طی چهار دوره جوجه ریزی میزان تولید را به یک میلیارد و 200 قطعه جوجه که معادل تولید دو میلیون تن گوشت در سال است، رساند.رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: مصرف سرانه گوشت مرغ در سال گذشته حدود 21 کیلوگرم بود که پیش بینی می شود امسال به 25 کیلوگرم افزایش یابد. با احتساب این میزان مصرف سرانه، امسال به حدود یک میلیون و 800 هزار تن گوشت مرغ در کشور نیاز داریم و می توانیم برای مابقی آن به فکر صادرات و ایجاد ذخیره مطمئن باشیم.
یوسفی اظهار کرد: از آنجاکه در حال حاضر تولیدات مرغداران مازاد بر مصرف است، صادرات متوقف شده و ذخیره سازی آغاز نشده است که باید این نگرانی ها برطرف شود.
وی افزود: یکی از نگرانی های مرغداران این است که امسال دیگر نمی توانند با قیمت های سال گذشته مرغ خود را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند و با توجه به افزایش هزینه های تولید و افزایش قیمت نهاده انتظار دارند قیمت خرید مرغ افزایش یابد.
وی با اشاره به میانگین قیمت 5100 تومانی مرغ گرم در بازار در سال گذشته، گفت: در حال حاضر به دلیل تولید بسیار، عدم ذخیره سازی و صادرات، حجم مرغ در بازار نسبت به تقاضا افزایش یافته و باعث کاهش قیمت مرغ گرم به کیلویی 4700 تومان شده که ضرر و زیان مرغداران را به همراه دارد.
هر کیلوگرم مرغ به زیر قیمت کف بازار رسیده و خرده فروشی های سطح شهر آن را به قیمت ۴ هزار و ۶۰۰ تومان عرضه می کنند، مسئله ای که حکایت از عرضه زیر قیمت تمام شده دارد و زنگ خطر گرانی در ماه های آینده را به صدا در می آورد.
در اوایل اسفندماه سال گذشته قیمت هر کیلوگرم مرغ به بیش از 6 هزار تومان افزایش یافت و به همین دلیل وزارت صنعت، معدن و تجارت دستور بازگشایی سردخانه ها را اعلام کرد تا قیمت مرغ منجمد به قیمت هرکیلو گرم 5 هزار و 100 تومان عرضه شود و پس از آن این قیمت به 4 هزار و 800 تومان در نمایشگاه های بهاره رسید.
عرضه مرغ منجمد تا حدودی قیمتهای بازار را متعادل کرد و قیمت به 5 هزار و 600 تا 5 هزار و 800 تومان رسید، اما در هفته اول فروردین ماه در استان های گردشگرپذیر استان مازندران، قیمت هرکیلو گرم مرغ فراتر از 10 هزار تومان هم رفت.
بنابر این گزارش قیمت مرغ در حال حاضر در خرده فروشی های سطح شهر تهران 4 هزار و 600 تومان است و به این معناست که تولیدکنندگان مرغ زیر قیمت تولید محصول نهایی را عرضه می کنند چرا که به زعم مسئولان وزارت صنعت اگر مرغ به قیمت هرکیلو گرم 5 هزار تومان عرضه شود، مرغدار ضرر نمی کند. به گزارش فارس، کاهش قیمت بیش از حد مرغ به معنای آن است که مرغداران از جوجه ریزی در مرحله بعد امتناع خواهند کرد و این خطر وجود دارد که در کمتر از 2 ماه دیگر با افزایش مجدد قیمت مرغ مواجه خواهیم شد، برای جلوگیری از چنین پدیده ای در سال گذشته وزارت صنعت اقدام به خرید مازاد مرغ می کرد تا بتواند قیمت را برای مصرف کننده و تولید کننده متعادل کند.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com