تب برفکی دام عشایر واکسن ندارد!‌

تب برفکی دام عشایر واکسن ندارد!‌
طاعون صنعت دامداری به راستی نامی در خور برای این بیماری است. این بیماری در صورت کنترل نشدن با واکسیناسیون و مراقبت نکردن از جابجایی و نقل و انتقال حیوانات، به سرعت در جمعیت دامی شیوع پیدا می‌کند و با تلف کردن بخش عمده‌ای از جمعیت دامی، خسارات سنگین برجای می‌گذارد.
در استان طبق آمار داده شده از سوی مدیرکل دامپزشکی استان در جلسه پدافند غیرعامل ماه گذشته حدود هزار و ۲۰۰ راس دام بر اثر این بیماری تلف شدند. بیشترین افراد آسیب دیده جامعه عشایر بودند که خسارات قابل توجهی به آنان وارد شد که علت بالا بودن تلفات را در جامعه عشایر جویا شدیم...
طرحی برای واکسینه کردن دام‎های عشایر نداریم
مجتبی احمدپور، دامدار عشایر بخش بیرانشهر در این باره بیان کرد: برای واکسیناسیون دام‎های خود علیه بیماری تب برفکی به اداره کل امور عشایر استان مراجعه کردم که آنها به همراه یک معرفی نامه من را به اداره دامپزشکی شهرستان خرم‎آباد ارجاع دادند.
وی اضافه کرد: متاسفانه این اداره هیچگونه همکاری با ما نداشت و با بیان اینکه واکسن‎ها محدود هستند، از این کار سر باز زدند.
احمدپور ادامه داد: دامپزشکی شهرستان گفت که این واکسن‎ها برای روستاها و حاشیه شهرهاست و طرحی برای واکسینه کردن دام‎های عشایر نداریم.
او گفت: قرار شد در قبال هر سوزن 150 تا هزار تومان از ما بگیرند و این کار را انجام دهند، اما باز نیامدند.
این دامدار اظهار کرد: به ناچار واکسن مورد نیاز دام خود را از شهرستان بروجرد به صورت آزاد خریداری کردم و برای هر  300 سی‎سی دارو 450 هزار تومان پرداخت کردم، اما چون واکسن زیر دمای 8 درجه بود فاسد شده بود.
احمدپور یادآور شد: به علت استفاده از واکسن فاسد دام‎هایم به این بیماری دچار شدند و از 800 راس دام، 50 تا 60 بره تلف شدند. گوسفندان بیحال شدند، اما از بین نرفتند.
همچنین کاکاییان، دامدار دیگر با تایید حرف‎های دامدار قبلی افزود: حدود 5 خانوار هستیم که در بخش چغلوندی قرار داریم، به علت نبود واکسن تب برفکی بیش از 200 تا 300 دام ما تلف شدند.
تب برفکی با بیماری‎های دیگری اشتباه گرفته می‎شود
دکتر ابراهیم توکلی، مدیرکل دامپزشکی لرستان نیز گفت: تب برفکی یک نوع بیماری ویروسی است که خیلی از کشورها با آن درگیر هستند. یکی از سیاست‎های سازمان دامپزشکی مبارزه علیه این بیماری است.
وی اضافه کرد: این بیماری دارای سویه‎های بسیار متفاوت بوده و هر بار ممکن است با شیوع بیماری، نوع دیگری از ویروس منتقل شود که واکسن آن موجود نباشد و باعث ایجاد اپیدمی جدید در منطقه شود. بنابراین روند ساخت واکسن آن به صورت مستمر برای سویه‎های جدید باید انجام ‎شود.
توکلی یادآور شد: تا واکسن جدید تهیه شود مدتی در حدود دو ماه طول می‎کشد، چراکه باید آزمایش شود و در این فاصله ممکن است، بیماری تلفاتی نیز داشته باشد.
این مسئول ادامه داد: یکی از تولیدکنندگان واکسن داروسازی رازی است که به عللی دیر اقدام به ساخت آن کرد و واکسن به اندازه کافی در دسترس قرار نگرفت.
او گفت: اگر به موقع این واکسن‎ها می‎رسید این اپیدمی به نحو مطلوب‌تری کنترل می‎شد. هرچند با اقدامات خوبی که انجام دادیم بیشترین واکسن را استان ما دریافت کرد.
توکلی بیان کرد: حدود سه میلیون راس دام سبک نابالغ را در استان واکسینه کردیم، چرا که دام بالغ ممکن است بعد از مدتی خوب شوند و تلفات آنچنانی ندارند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان خاطرنشان کرد: 70 میلیون راس دام سبک در کشور داریم که برای واکسینه آنها تنها 10میلیون واکسن در اختیار داشتیم باید این موضوع مدیریت می‎شد.
وی یادآور شد: همچنین در بعضی موارد تب برفکی با بیماری‎های دیگری اشتباه گرفته می‎شود که باید کارشناس برای بازدید میدانی به منطقه می‎رفت و در صورت تایید او، دام‎ها واکسینه می‎شدند.
با توجه به سرعت انتشار بیماری تب برفکی و خسارات سنگینی که شیوع این بیماری دامی برجای می‌گذارد به نظر می‌رسد تأمین اعتبار برای کنترل بیماری و تهیه واکسن برای ادامه واکسیناسیون، آنهم واکسیناسیون تمام دام‎های عشایری و روستایی، اقدام دوراندیشانه‌ای است که از بروز خسارات سنگین‌تر جلوگیری خواهد کرد و از سوی دیگر مقابله با این مشکل همکاری و تعامل سازمان‌های مربوطه را می‌طلبد.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com