امکان افزایش تولید تا 900 هزار تن وجود ندارد

امکان افزایش تولید تا 900 هزار تن وجود ندارد

مدیر عامل اتحادیه میهن اعلام کرد: به دلیل نبود کشش در تقاضای تخم‌مرغ و نیز نبود بازار برای صادرات امکان افزایش تولید تا 900 هزار تن وجود ندارد.
حبیب رهبرصفا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به بحث الگوی مصرف در صنعت مرغداری گفت: برای اصلاح الگوی مصرف انرژی در مرغداری‌ها پروژه‌ای با سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت اجرا شده که مستندات آن در آن سازمان وجود دارد.
وی افزود: یکی از راهکارهای عملی برای کاهش هزینه و مصرف انرژی به روز کردن تجهیزات و تأسیسات مرغداری و بازسازی سالن‌ها برای افزایش بازدهی انرژی و صرفه‌جویی در مواد اولیه و انرژی است.
وی افزود: با اصلاح سیستم‌های گرمایشی سقفی و یا تابش انرژی می‌توان از اتلاف انرژی در مرغداری‌ها جلوگیری کرد.
رهبرصفا در مورد ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ گفت: به دلایل مختلف این رقم در ایران بالاتر از استاندارد کشورهای پیشرفته در صنعت مرغداری است، زیرا در ایران به ازای مصرف 2 کیلو و 400 گرم دان مرغ یک کیلو کوشت به دست می‌آید و در کشورهای دیگر در مقابل یک کیلو و 800 گرم دان یک کیلو گوشت تولید می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تصریح کرد:‌ با کاهش ضریب تبدیل علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف خوراک مرغ، هزینه تمام شده و مدت‌زمان پرورش کاهش یافته و تعداد دوره‌های پرورش در سال افزایش می‌یابد.
رهبرصفا تصریح کرد:‌ تولید تخم‌مرغ در سال 87 به رقم 675 هزار تن رسید و پیش‌بینی می‌شود، این رقم در سال‌جاری به مرز 725 هزار تن برسد که البته ظرفیت ساخته شده سالن‌های مرغداری در کشور برای تولید 900 هزار تن تخم‌مرغ آمادگی دارند.
وی افزود: متأسفانه به دلیل نبود کشش در تقاضای تخم‌مرغ و نیز نبود بازار برای صادرات امکان افزایش تولید تا 900 هزار تن وجود ندارد و در واقع در حال حاضر حدود 70 تا 80 درصد ظرفیت‌ مرغداری‌ها استفاده می‌شود و بقیه به صورت عدم‌النفع و خالی به سر می‌برد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران افزود: با اشاره به اینکه مصرف سرانه تخم‌مرغ در ایران 10 کیلوگرم یعنی سالانه 135 عدد تخم‌مرغ به اعضای هر نفر است، در حالی که براساس استاندارد سازمان خواروبار ملل متحد (فائو) این رقم باید به 185 عدد افزایش یابد.
رهبر صفا گفت: مشکل کمبود مصرف تخم‌مرغ به دلیل روش مصرف است و باید مصرف‌کننده بتواند به شکل‌های مختلف مانند پودر، ژله و غذاهای گرم مرکب از تخم‌مرغ استفاده کنند، همچنین راه یافتن سازوکاری برای صادرات تخم‌مرغ امکان تکمیل ظرفیت‌ مرغداری‌ها فراهم شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران در پاسخ به این پرسش که میزان صادرات تخم‌مرغ چقدر است، گفت: سالانه 70 تا 80 هزار تن تخم‌مرغ به کشورهایی مانند عراق صادر می‌شود اما صادرات به عنوان رقابت بین‌المللی محسوب نمی‌شود، انگار فروش داخلی است، زیرا صادرات به عراق قانونمند نیست.
وی تصریح کرد: باید سالانه 200 تا 300 هزار تن تخم‌مرغ از کشور صادر شود، تا بتوان از ظرفیت ساخته شده مرغداری‌ها به خوبی استفاده کرد.
رهبرصفا افزود: برای رسیدن به ظرفیت کامل اولاً بازسازی صنعت مرغداری از لحاظ سالن، قفسه‌، تأسیسات سرمایش و گرمایش و کنترل انرژی انجام شده، ثانیاً نقدینگی در گردش برای مرغدار فراهم شود تا فقط به فکر افزایش کیفیت و کمیت تولید باشد و دغدغه نقدینگی نداشته باشد همچنین با افزایش تعداد دوره‌های پرورش به جای نگهداری جوجه گوشتی 45 روزه یا جوجه تخمگذار 185 هفته به مرور زمان آن را کاهش دهد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تصریح کرد: با این روش مصرف مواد اولیه،داور، ریزمغذی و ضریب تبدیل کاهش یافته و کیفیت تولید افزایش می‌یابد.
رهبر صفا افزود: با عایق‌کاری و جلوگیری از اتلاف انرژی و به کارگیری سیستم‌های تکنیکی برای تولید حرارت مصرف گازوئیل و انرژی در مرغداری کاهش می‌یابد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تصریح کرد:‌این نکته را نباید فراموش کرد که صنعت مرغداری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تحول شده و در صنعت تولید گوشت مرغ با رشد 5 برابر و در صنعت تخم‌مرغ با رشد 5/2 برابر همراه بوده است که ویژگی مثبت به شمار می‌رود.
وی تصریح کرد:‌در راستای اجرای فرمایش مقام معظم رهبری در اصلاح الگوی مصرف برنامه‌هایی از سوی اتحادیه مرکزی مرغداران با همکاری وزارت نفت و توانیر برای جایگزینی حامل‌های انرژی و صرفه‌جویی در مصرف نهاده‌ها در آینده اجرا می‌شود.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com