50 درصد ظرفیت مرغداری های اصفهان فعال است

50 درصد ظرفیت مرغداری های اصفهان فعال است
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان گفت: در حال حاضر واحدهای مرغ‌داری استان به دلیل مشکلات نقدینگی و عدم تعادل عرضه و تقاضا با زیان‌های بسیاری روبه‌رو شده و با ظرفیت 40 تا 50 درصدی به فعالیت مشغول هستند.
بهرام پاکزاد با اشاره به وعده‌های مسئولان دولت دهم که نهاده‌های دام و طیور را با ارز مرجع 1226 تومان وارد می‌کنند، اظهار داشت: تاکنون نه تنها این گفته آنها اجرایی نشد بلکه تولیدکنندگان علاوه بر ضرر و زیان با افزایش نرخ سویا و ذرت نیز مواجه شدند.
وی ادامه داد: برخی از مرغدارن در این شرایط نهاده‌ها را با نرخ واریزی خریداری کرده‌اند و اکنون نیز واردکنندگان به دلیل اختلاف قیمت آزاد با ارز مرجع حاضر به تحویل نهاده‌های دام نیستند.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان بیان داشت: با این سو مدیریت‌ها و عدم تحویل به موقع نهاده‌ها به واحدهای مرغداری‌ بازار سیاه دلالان رونق چشمگیری یافت به نحوی که ذرت و سویا مورد نیاز مرغدار با افزایش قیمت دو برابری به آنها فروخته پاکزاد افزود: در هشت سال گذشته سه تا چهار مرتبه در هر ماه تولیدکننده و مصرف کنندگان با مساله و بحران مرغ در کشور از جمله استان اصفهان روبه‌رو بوده که اکنون ما را به این مرحله رسانده است.
وی با تاکید بر این‌که مشکل و روند صعودی نرخ مرغ از زمان تبدیل ارز مرجع به ارز مبادلاتی آغاز شد، گفت: با حذف ارز مرجع نرخ نهاده‌ها دو برابر افزایش یافت و مردم و مسئولان باید خودشان را برای خرید مرغ 10 تا ۱۱ هزار تومانی آماده کنند.
وی افزود: با ادامه افزایش نرخ نهاده‌ها و عدم حمایت مسئولان از تولیدکننده، آبان و آذر امسال بدون شک کشور دچار بحران مرغ می‌شود.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان اظهار داشت: با حذف ارز مرجع برای مرغ و کاهش قدرت خرید مردم اثرات روانی بر بازار حاکم می‌شود و با تحمیل ضرر و زیان‌های سنگین به تولیدکنندگان بیکاری و ورشستگی واحدهای تولیدی ایجاد خواهد شد.
وی یادآور شد: با ادامه روند افزایش نهاده‌ها و جایگزینی ارز مبادلاتی 50 درصد تولیدکنندگان واحدهای مرغ توان نقدینگی خود را از دست می‌دهند.
پاکزاد با بیان این‌که ارزان‌ترین و کامل‌ترین پروتئین مصرفی مردم مرغ است،اظهار داشت: با افزایش قیمت این محصول از سبد خانوار حذف خواهد شد و اثرات سو بهداشتی و سلامتی آحاد جامعه را تهدید می‌کند.
کاهش 700 هزار قطعه جوجه‌ریزی طی یک ماه
وی میزان جوجه‌ریزی در تیر ماه را پنج میلیون و 500 هزار قطعه اعلام کرد و گفت: این مقدار نسبت به خرداد امسال با کاهش 700 هزار قطعه روبه‌رو بوده است.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان ظرفیت جوجه‌ریزی استان اصفهان را 10 میلیون قطعه در ماه دانست و اظهار داشت: در حال حاضر واحدهای مرغ‌داری به دلیل مشکلات نقدینگی و عدم تعادل عرضه و تقاضا با زیان‌های بسیاری روبه‌رو شدند و با ظرفیت 40 تا 50 درصدی به فعالیت مشغول هستند.
وی بیان داشت: ادامه چین شرایطی برای واحدهای مرغداری مقرون به صرفه نیست، زیرا این واحدها در سال باید پنج مرتبه جوجه‌ریزی داشته باشند، اما اکنون با یک تا دو بار جوجه‌ریزی به تبع تعطیل هستند.
پاکزاد با تاکید بر این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایجاد چنین شرایطی مقصر است، زیرا بیش از یک ماه گذشته در جریان تمام مسایل و مشکلات واحدهای مرغداری‌ها بوده است، افزود: حذف نرخ ارز مرجع در روزهای پایانی فعالیت دولت و معضلات ناشی از آن شاید به عمد بوده است.
وی به افزایش 100 درصدی نرخ ذرت و 50 درصدی سویا اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ذرت با قیمت 1220 تومان و سویا با نرخ 1700 تومان تحویل مرغداری‌های اصفهان می‌شود.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان گفت: بیش از سه ماه از سرگردانی کشتی‌های حمل نهاده‌های سویا و ذرت بر روی دریا‌ها می‌گذرد و واردکنندگان هر روز ضررهای 5 تا 10 میلیون تومانی روبه‌رو هستند.
پاکزاد یادآور شد: بیش از یک ماه نهاده ذرت اعلام نشده و واحدهای مرغداری‌های استان با کمبود ذرت روبه‌رو هستند و در دولت سابق مکاتبات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com