تولید پوشش نگه‌دارنده طبیعی برای افزایش ماندگاری تخم مرغ

تولید پوشش نگه‌دارنده طبیعی برای افزایش ماندگاری تخم مرغ
به گزارش خبر گزاری ایسنا:
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه زنجان موفق شد تا با تولید پوشش نگهدارنده که از نوع ماده طبیعی است، مدت زمان ماندگاری تخم مرغ را افزایش دهد.

ایمان شهابی‌قهفرخی اظهار کرد: در میان مواد غذایی مورد استفاده توسط انسان، تخم‌مرغ به دلیل میزان بالای پروتئین، اسیدآمینه‌های ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی، از کیفیت تغذیه‌ای ویژه‌ای برخوردار است؛ از این‌رو کنترل کیفیت و بهداشت این ماده غذایی، بلافاصله بعد از تخم‌گذاری حائز اهمیت است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در تخم‌مرغ مقداری آب و گاز دی‌اکسیدکربن وجود دارد که موجب حفظ کیفیت و تازگی تخم‌مرغ می‌شود. این دو جزء، طی دوره نگهداری تخم‌مرغ از منافذ موجود در پوسته خارج شده و به ‌این‌ترتیب کیفیت تخم‌مرغ افت می‌کند.

وی در توضیح نحوه این پژوهش، گفت: در این پژوهش به‌منظور جلوگیری از خروج آب و گاز دی‌اکسید کربن موجود در تخم‌مرغ، از روش پوشش‌دهی سطح تخم‌مرغ با محلول نشاسته - اسید اولئیک در جهت افزایش کیفیت و ماندگاری آن استفاده شد. مدت ماندگاری تخم‌مرغ حدود ۳۰ روز است و این موضوع چالش‌هایی را در تنظیم بازار تخم‌مرغ و صادرات آن ایجاد می‌کند.

این محقق ادامه داد: هر سال حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان به دلیل افت وزنی تخم‌مرغ در فرآیند تولید، ذخیره‌سازی و توزیع در کشور، متوجه مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و شبکه توزیع می‌شود، چون به دلیل منافذی که در پوسته تخم‌مرغ وجود دارد، به‌طور میانگین در شرایط آب و هوایی مختلف، حدود ۱۰ درصد افت وزنی و افت کیفیت در آن رخ می‌دهد.

دانشیار شاخه علوم و صنایع غذایی دانشگاه زنجان با اشاره به تولید تخم‌مرغ، بیان کرد: پوشش نگهدارنده تخم مرغ که در دانشگاه زنجان موفق به تولید آن شدیم، می‌تواند مانع بروز مشکل افت وزنی و کیفی تخم‌مرغ شود، این پوشش نگهدارنده (پایا پوش) هزینه‌های نگهداری تخم‌مرغ در انبار را تا حدود هشت برابر کاهش داده و کیفیت تخم‌مرغ را تا حدود دو ماه همانند محصول تازه حفظ کند.

شهابی‌قهفرخی با اشاره به اخذ گواهی ثبت اختراع و اعتبار سنجی علمی از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی همچنین گواهی مصرف از دامپزشکی و سازمان غذا و دارو به عنوان محصول دانش بنیان، گفت: این پژوهش حاصل یک کار تیمی و در قالب چند پایان نامه به مرحله اجرا رسیده است.

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: این پوشش نگهدارنده می‌تواند در انواع خطوط سورتینگ و بسته‌بندی تخم‌مرغ و مزارع مرغ تخم‌گذار استفاده شود و در هر ماه سود تولیدکننده‌ها و صادرکنندگان تخم‌مرغ را تا بیش از ۱۰ درصد افزایش دهد.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2023 ITPNews.com