تهدید تعطیلی کشتارگاه های گلستان در سایه بی توجهی

تهدید تعطیلی کشتارگاه های گلستان در سایه بی توجهی
محقق نشدن وعده های دولت سیزدهم در راستای حمایت از کشتارگاه ها و صنعت  دام و طیور ، کشتارگاه های استان گلستان را در سراشیبی تعطیلی قرار داده است. 

مهین نورافروز: گلستان به عنوان دومین استان تولید کننده دام و طیور در کشور ، امنیت غذایی بخش بزرگی از سفره های مردم را تامین میکند به گونه ای که چنانچه خللی در تولیدات این مجموعه بوجود بیاید بدون شک امنیت غذایی مردم به خطر می افتد.

تامین سرمایه
در این بین کشتارگاه ها به عنوان حلقه واسط بین تولیدات طیوری و دامی نقش تعیین کننده ای در این تامین دارند اما دو سه سالی است که وجود برخی مشکلات و عدم تحقق وعده های دولتی ها ادامه حیات آنها با مشکلات زیادی روبرو شده است.

مرغدار نباشد کشتارگاهی هم وجود نخواهد داشت
 علی اصغر نادراندبیر انجمن کشتارگاه‌های استان گلستان با بیان اینکه  اگر مرغدار نباشد کشتارگاهی هم وجود نخواهد داشت گقت: مرغدار و کشتارگاه در کنار همدیگر هستند، اگر اتفاقی رخ دهد منافع هر دو گروه تهدید می‌شود.

وی اظهار کرد: در بیشتر موارد دولت‌ها اگر طرح و برنامه‌ای برای صنعت طیور دارند، گلستان را به عنوان پایلوت انتخاب می‌‌کنند و همین موضوع باعث شده که آسیب‌های بیشتری نسبت به استان‌های دیگر به صنعت طیور استان وارد شود و مجبور هستیم  این مصیبت‌ها را تحمل کنیم.

وی با بیان اینکه در دولت‌های گذشته در صنعت طیور با چالش‌های زیادی مواجه بودیم که امیدواریم در دولت چهاردهم این چالش‌ها به حداقل برسد، ادامه داد: وعده‌هایی که از سوی دولت‌ها به مرغداران و کشتارگاه‌ها داده شده و به آنها عمل نشده آسیب‌های زیادی به صنعت وارد کرده است. با وعده‌هایی که داده می‌شود مرغدار مبادرت به جوجه‌ریزی می‌کند اما پس از به ثمر نشستن محصولشان رها می‌شوند.

وی بیان کرد: چالشهای این بخش زمانی کم‌میشود که مسولان به واقع پای درد دل این مجموعه بنشینند.
نادران تصمیمات خلق الساعه در حوزه صادرات و واردات را یکی از مهم ترین مشکلات فعالان این زنجیره عنوان کرد و  گفت: این تصمیمات مجموعه تولید و کشتارگاه ها و صادر کننده را  به شدت دچار ضرر و آسیب کرده است.
وی ادامه داد: مرغی که برای صادرات بارگیری می شود حین دریافت مجوز به ناگاه ممنوع اعلام میشود و این در حالی است که برای صادرات چند نفر از جمله بازرگان طرف خارجی ، داخلی ،صادر کننده و غیره  درگیر هستند و صادرکننده بازاریابی کرده و قرارداد دارد و باید تعهدات خود را به انجام برساند

به گفته نادران ،به دلیل وجود چنین مشکلاتی است که ما بسیاری از بازارها را برای یک کمبود کوچک در بازار داخلی از دست داده ایم.

همچنیم اسدی مدیر کشتارگاه زربال طیور گلستان نیز با بیان اینکه در استان گلستان ظرفیت‌های خوبی در صنعت طیور ایجاد شده است، گفت: اینطور نیست که به یکباره این میزان تولید ایجاد شده باشد، قدر مسلم جهاد کشاورزی، دستگاه‌های نظارتی و اتحادیه‌ها نیز در این موضوع سهم داشته‌اند.
اسدی اظهار کرد: وجود مرغداران بوده که کشتارگاه‌ها به عنوان یک صنعت تبدیلی ایجاد شده‌اند، اگر مرغ نبود، کشتارگاه نبود که امروز مسائل آن را بررسی کنیم.

مدیر کشتارگاه زربال طیور استان گلستان با بیان اینکه امروزمشکل اول کشتارگاه‌ها قیمت گذاری دستوری است، افزود: تا زمانی که این نوع سیستم را در اقتصاد کشور داریم با چالش‌های عدیده‌ای مواجه خواهیم بود.

اسدی بیان کرد: برخی از صنایع نیز پیش از این با قیمت گذاری دستوری چالش‌هایی داشتند اما از زمانی که دولت این موضوع را دیگر اعمال نکرد، فعالیت آنها بهتر شد و در حال ادامه دادن هستند حیف است که با برخی مسائلی که به وجود آمده بخواهیم صنعت طیور که اشتغال زایی و سرمایه‌گذاری خوبی را به همراه داشته را از بین ببریم.
وی با تاکید بر اینکه حذف قیمت گذاری دستوری به صورت آزمایشی هم شده باید انجام شود، عنوان کرد: از طرف دیگر تصمیمات خلق الساعه در بحث صادرات نیز آسیب‌های جدی به صنعت وارد کرده است این موضوعات واقعاً نگران کننده است و باعث نابودی صنعت می‌شود.

اسدی با بیان اینکه صادرات باید پایدار باشد حتی اگر در داخل با کمبود مرغ مواجه باشیم، اظهار کرد: نباید صادرات را متوقف کنیم قطعاً با صادرات پایدار رشد پیدا می‌کنیم، نگاه مدیریتی باید به صنعت طیور عوض شود.

مدیر کشتارگاه زربال طیور استان گلستان با اشاره به اینکه امروز تولید کنندکنندگان با افزایش بی‌رویه قیمت حامل‌های انرژی مواجه هستند، گفت: ما در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنیم اما کشاورز نیستیم ما را صنعتی به حساب می‌آورند.
وی با انتقاد از مهیا نبودن زیر ساخت ها ، اظهار کرد: به طور مثال در تابستان با قطعی برق مواجه هستیم که آسیب‌های جدی به صنعت وارد کرده است از سوی دیگر زیرساخت‌های محیط زیستی هم فراهم نیست، سوخت را به تولید کننده نمی‌دهند اما در بازار آزاد فراوان است.

جعفر جعفری عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران استان گلستان هم بیان کرد: بخش اصلی فشار بر مرغداران و کشتارگاه ها از سوی دولتمردان است.
جعفری گفت: مرغداران از بدنه کشتارگاه ها جدا نیستند و چنانچه مرغداری‌ها دچار مشکل و یا افت تولید شوند،کشتارگاه ها نیز خاموش می شوند.
وی ادادمه داد: متاسفانه ما مدیریت یکسانی در تعادل برقرار کردن برای رفع این چالش ها نداریم .
جعفری گفت: یک کشتارگاه میتواند دستگاه های خود را خاموش کند و ضرر کشتاری ندارد اما اگر برق واحد مرغداری‌ها خاموش شود و یا دچار مشکلات مالی شوند .چندین هزار قطعه جوجه و مرغ از بین می روند.
به گفته وی بهتر است مسولان استانی مرتبط با این موضوع و چالش ها در این نشست ها حضور داشته باشند تا از نزدیک با دغدغه ها آشنا شوند.
جعفری با بیان اینکه در حال حاضر مرغ منجمد در بازار توزیع شده است که قیمت آن ۶۵۷۰۰ تومان است، عنوان کرد: چه انتظاری دارید کشتارگاه‌ها مرغ زنده را از بنده ۶۰ هزار تومان خریداری کنند در حال حاضر کل صنعت طیور کیلویی ۱۰ هزار تومان ضرر می‌دهد.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های سازمان جهاد و وزارتخانه حمایت از تولید داخلی است و هدف این است که صنعت پویا بماند و منافع یک سمت زنجیره به طرف دیگر کشیده نشود ما از تمامی ارکان زنجیره تولید گوشت مرغ حمایت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در استان وجود دارد که بر اساس آن ماه گذشته بیش از ۱۸ میلیون جوجه ریزی رخ داد که رکوردی برای استان در سطح کشور بود، ادامه داد: باید از این تولیدات به نحو احسن استفاده کنیم و به گونه‌ای نشود که افزایش تولید باعث کاهش قیمت شود.

پهلوانان مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه مرغداران و کشتارگاه‌ها لازم و ملزوم هم هستند، عنوان کرد: این دو حلقه باید در کنار هم باشند و انسجام داشته باشند یک تشکل باید خودش را بسازد.

پهلوانان با بیان اینکه سال گذشته با محدودیت‌هایی در بحث نهاده‌ها مواجه بودیم، اضافه کرد: با تصمیمات که در داخل گرفته شد در تامین نهاده‌ها کار به خوبی انجام شد و امروز نهاده‌ها به وفور وجود دارد حتی اعلام شده تا ۶ ماه آینده هیچ محدودیتی در تامین آن نداریم.

وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی بر اساس وظیفه‌بندی که دارد کارهای خودش را دنبال می‌کند، توضیح داد: ما تابع قوانین و دستورالعمل‌های بالادستی هستیم که به ما تکلیف شده است اما زمانی که در کنار هم قرار می‌گیریم باید تشکل‌های خودمان را ساماندهی کنیم و مطالبه‌گری داشته باشیم باید مجموعه‌ای قوی در استان داشته باشیم تا بتواند مطالبه‌گری داشته باشد.

پهلوانان با بیان اینکه بایدصادرات پایدار داشته باشیم تا خیلی از مشکلات را حل کنیم، اظهار کرد: از سهمیه صادراتی استان نیز باید به نحو احسن استفاده شود، سیاست دولت الان این است که ثبات در صنعت را از طریق صادرات ایجاد کند که این صادرات باید برنامه محور باشد.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با تاکید بر اینکه باید صنعت طیور کشور را هوشمندسازی کنیم، گفت: هر کجا به این سمت رفتیم شفافیت ایجاد شده است که می‌تواند به حل خیلی از این مشکلات کمک کند.

 قیمت گذاری دستوری باید کارشناسی شده اعمال شود
هلاکویی رییس هیات مدیره شرکت بیتامین هم بیان کرد: با توجه به اینکه فروش مرغ مستلزم قیمت گذاری است لذا باید این قیمت گذاری به گونه ای باشد که کارشناسی شده اعمال شود.

وی افزود: ثبات در بخش نهاده ها مهم ترین حمایتی بود که دولت سیزدهم انجام داد و تا کنون این مشکل حل شده است .

هلاکویی گفت: این مدل قیمت گذاری دستوری تولید کننده را دچار آسیب می کند .

وی ادامه داد: از تجهیزات کشتارگاه های استان قدیمی هستند و نیاز به رورسانی دارند که برای به روز رسانی نیازمند سرمایه در گردش هستند که باید از طریق بانک‌ها تامین شود اما متاسفانه بانک‌ها امروز سیاست انقباضی در پیش گرفته‌اند.

هلاکویی گفت: ماه گذشته ۱۷میلیون قطعه جوجه ریزی در استان انجام شده است که در نوع خود در کشور بی نظیر بوده است.
 وی افزود: هر گاه کمبود در بازار ایجاد میشود دولت ورود میکند اما همینکه تولید مازاد داریم  تولید کننده رها می شود.
به گفته هلاکویی دولت چهاردهم باید نگاه جدیدی به زنجیره تولید و کشتار طیور داشته باشد  و مصوبات خلق الساعه مدام این صنعت را دچار چالش و ضرر نکنیم.

رئیس هیئت مدیره زنجیره بیتامین تصریح کرد: بیشتر از یک سال است که قیمت گوشت مرغ تغییری نداشته است مگر می‌شود که خود دولت اعلام می‌کند نرخ تورم ۴۰ درصد است اما قیمت مرغ یک سال تغییر نکند، قیمت نیروی کار، حامل‌های انرژی افزایش پیدا کرده است اما تغییری در قیمت مرغ ایجاد نشده است همین الان که با هم صحبت می‌کنیم مرغ زیر قیمت مصوب عرضه می‌شود.

به عقیده کارشناسان اقتصادی، چالش  جدی کشتارگاه ها و مرغداری ها که همانند زنجیره ای به یکدیگر متصل هستند فقط با رفع قیمت گذاری های دستوری در این حوزه قابل حل است و چنانچه دولت چهاردهم اقدامی در جهت رفع آن نیندیشید و ادامه دهنده آن باشد، مشخص نیست این دو بخش اقتصادی که بالاترین اشتغال استان را دارا هستند با چه بحرانی روبرو خواهند شد.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com